Opdrachtgever
Eye Filmmuseum


Project website
eyefilm.nl


Realisatie
2022


Partners
Studio Louter
arQive
Atelier Alkema
Ata Tech
Indyvideo


Award
Museum + Heritage Award – Best Use of Digital
IDA Design Awards 2023 – Cultural Interior Design Museum


Foto’s
KTF
Eye Filmmuseum (©Jordi Wallenburg)

Films werpen en vangen in de Film Catcher

Film Catcher is de nieuwe interactieve filminstallatie van Eye Filmmuseum. Door beeldend te zoeken, ontdek je hoe mooi en divers film kan zijn. Met ruim dertig zoekfilters tover je steeds andere beeldcollecties tevoorschijn. Je kunt de muren rood, blauw of groen laten kleuren of bijvoorbeeld alle fragmenten met een paraplu, een landschap of fietsen erin kiezen. Zo kun je je laten verrassen door een groeiend aantal fragmenten uit de 54.000 films in de collectie van Eye. Vangt een fragment je blik? Grijp het met je tablet en bekijk de hele film of lees er meer over. Kiss the Frog was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de tablet applicatie, de projectiesoftware en de ontwikkeling van het bijbehorende backend systeem. Daarnaast heeft Kiss the Frog gewerkt aan de integratie met de hardware voor de plaatsbepalingen van de tablets en de integratie met het showcontrol-systeem.

In deze filmkamer kun je je onderdompelen in beelden uit duizend films uit de rijke collectie van Eye en deze naar hartenlust doorzoeken.

Er zijn negen tablets op vaste plekken in de ruimte waarop je kunt kiezen uit tientallen filters, zoals menigte, bloemen, fietsen, dansen, tekenen, of landschap. Door zo’n filter toe te passen tover je verrassende beeldverzamelingen tevoorschijn.

Eye Filmmuseum

De geselecteerde scènes worden geprojecteerd op de wanden die rondom in de ruimte staan. Als je nieuwsgierig bent uit welke film een scène komt, kun je het vangen op je tablet en, als je wil, zelfs de hele film bekijken.