Klant
Gouda Cheese Experience


Project website
goudacheese-experience.com


Realisatie
2020


Partners
DST
Heijmerink Wagemakers
Rapenburg Plaza

Leer alles over kaas

Als je kaas zegt, zeg je Gouda, en andersom. De hele wereld kent het, de hele wereld eet het. Maar weet jij het verhaal achter de Goudse kaas? Ontdek, voel, proef en leer alles over de wereldberoemde Goudse kaas in de Gouda Cheese Experience. In een prachtig pand in hartje Gouda gaan bezoekers op een unieke en interactieve reis door een goudgeel universum. De experience is een thematische attractie volgens het ‘walk through’-principe. Er zijn verschillende interactieve opstellingen, waardoor je op een speelse manier door de geschiedenis van de kaas wandelt. Een bezoekersbeleving waarbij ontdekken, leren en plezier hebben centraal staat.

In de interactieve games kunnen bezoekers een koe melken, kaas leren maken, een kaasquiz spelen, kaastaal leren spreken en zich verdiepen in de eeuwenoude kunst van onderhandelen met handjeklap.

Bezoekers ervaren hoe het is om een koe te melken. Het scherm toont een lege emmer, die steeds voller loopt zodra bezoekers de koe fysiek melken. Een timer in de vorm van een kaas geeft de tijd aan. Aan het eind van het spel zijn de eigen score en de high scores van de dag te zien. Boeoeoeoeh!

Speel handjeklap en onderhandel over de prijs van een hele kaas. Ralfie (de mascotte) doet een openingsbod en bezoekers bepalen een tegenbod met een klap op zijn hand.