Opdrachtgever
Gemeente Oude IJsselstreek


Project website
icer.nl


Realisatie
2014


Partners
Mansveld
Tinker
Ensura

Innovatie en technologie komen samen in het ICER

In het ICER innovatiecentrum, gevestigd in de voormalige Afbramerij in Ulft, komen innovatie en technologie samen. Het doel van het centrum is om jongeren te enthousiasmeren over techniek door ze kennis te laten maken met de Achterhoekse ijzer- en maakindustrie. Op een spectaculaire, indringende en interactieve wijze krijgt de bezoeker een kijkje in de ‘maak-keuken’. Bezoekers kunnen technieken van zowel vroeger als nu zelf uitproberen en krijgen tegelijk inzicht in hypermoderne manieren van produceren, zoals 3D printen.

Het verleden, heden en de toekomst zijn inzichtelijk gemaakt in twaalf interactieve kabinetten. Elk kabinet heeft een eigen thema die de bezoeker door de verschillende fases van het productieproces leidt, van idee tot product.

Het gezicht is het toegangsbewijs! Elk bezoek begint met een foto van het gezicht van de bezoeker. Gezichtsherkenning wordt gebruikt om alle interactieve onderdelen te activeren en spelen.

Kiss the Frog heeft zeven kabinetten voorzien van interactieve multimedia exhbits waarmee de bezoeker aan de slag kan. Elk kabinet is ook uitgerust met een videokiosk, de zogenaamde ‘DRU-Tube’.

Na afloop van het bezoek krijgen de bezoekers een e-mail met een link naar hun persoonlijke resultaten gestuurd. Via deze link kunnen ze hun resultaten bekijken en delen met vrienden of familie.

“In een woord, wauw! Leuke combi van leren en doen!”

Tim, bezoekersbeoordeling