Opdrachtgever
Glasgow Museums – Kelvingrove Art Gallery and Museum


Project website
glasgowlife.org.uk


Realisatie
2019-2023


Partners
Elmwood
DJW
Centre Screen


Foto’s
Kelvingrove Art Gallery and Museum

My Stories

My Stories is een beleving in Kelvingrove Art Gallery and Museum in Glasgow, Schotland voor jongeren die normaal gesproken niet zo snel een museum zouden bezoeken. Deze interactieve tablet tour probeert de jongeren het gevoel te geven dat ze wel degelijk iets te zoeken hebben in een museum en dat ze zich er ook thuis mogen voelen. De jongeren, van 12 jaar en ouder, worden als groep in de zogenoemde My Stories Headquarters ontvangen. Hier krijgen ze een korte introductievideo te zien en worden er tablets uitgedeeld. Hierna kunnen ze in twee- of drietallen het museum in. Op de tablet krijgt elk groepje opdrachten toebedeeld op verschillende plekken in het museum. Via een systeem van QR-codes kunnen de jongeren navigeren door het gebouw, een belangrijke vaardigheid en onderdeel van het spel. Aangekomen op de juiste locatie kunnen ze de opdracht ook weer met een QR-code starten. De opdrachten hebben als doel de jongeren over de kunst te laten nadenken. Er is geen goed of fout antwoord. In veel opdrachten zijn ze vrij om een kunstwerk te kiezen dat hen aanspreekt. De applicatie is vooral bedoeld om de jongeren meer zelfvertrouwen te geven en te laten weten dat hun mening er toe doet. Na 45 minuten opdrachten uitvoeren, komt de groep weer samen in het My Stories Headquarters om de resultaten en hun ervaringen te bespreken onder begeleiding van een onderwijs-assistent. Tot slot wordt er een afsluitende video getoond. Kiss the Frog was verantwoordelijk voor het ontwerp en de ontwikkeling van de complete beleving (tablet tour, headquarters applicatie en projectie). Daarnaast hebben we het ruimtelijk ontwerp en het interieur ontwerp van de My Stories Headquarters voor onze rekening genomen.

Met behulp van een tablet en in kleine groepen worden deelnemers aangemoedigd om het museum te verkennen en deel te nemen aan taken, games en uitdagingen.

Kelvingrove Art Gallery and Museum
Kelvingrove Art Gallery and Museum
Kelvingrove Art Gallery and Museum

Na 45 minuten met opdrachten door het hele museum, komt de groep weer samen in de My Stories Headquarters om de resultaten en hun ervaringen te bespreken onder begeleiding van een onderwijs assistent.

Kelvingrove Art Gallery and Museum
Kelvingrove Art Gallery and Museum

Omdat de QR-codes in het museum zichtbaar zijn voor iedere bezoeker is er ook een variant voor reguliere bezoekers. Bij het scannen van de QR-codes met hun eigen telefoon, krijgen zij een introductie op het project en kunnen er een aantal opdrachten gespeeld worden.

Kelvingrove Art Gallery and Museum
Kelvingrove Art Gallery and Museum

''We zijn heel blij met My Stories. Het geeft ons een nieuwe manier om mensen te betrekken die niet echt geïnteresseerd zijn in musea.''

David Scott, Digital Manager, Glasgow Museums