Opdrachtgever
M/S Maritime Museum of Denmark


Project website
www.mfs.dk


Realisatie
2018


Partner
MMEx

Verschepen, verkopen en de wereldwijde consument

Krijg meer inzicht in de hedendaagse verzending en moderne consumentencultuur door middel van video's, thema's, installaties en interactieve games. 'The Magic Box' richt zich op de scheepvaart van vandaag en de invloed daarvan op jou en mij - van schepen en logistiek in de grootste containerterminal van de wereld tot de moderne consument en zijn banaan in onze winkelwagen in de supermarkt.

Zijne Koninklijke Hoogheid Kroonprins Frederik van Denemarken heeft de tentoonstelling geopend. Natuurlijk probeerde hij de interactives zelf ook even uit!

Hoeveel landen zijn betrokken bij het verschepen van een product? Dit is een van de vragen in de tentoonstelling. Bezoekers kunnen raden en ervaren hoe dagelijkse producten werkelijk wereldwijd worden gebruikt.

Bezoekers onderzoeken de logistieke taken die van invloed zijn bij internationale verzendingen. Ze creëren een transport om een besteld product vanaf de fabriek bij de consument te krijgen.

Aan het eind van de tentoonstelling wordt de bezoeker gevraagd om antwoord te geven op vragen over hun dagelijkse leven. Hoe wereldwijd of lokaal ben jij?

“Communicatie met het team van Kiss the Frog was positief en inspirerend gedurende het hele proces.”

Morten Tinning, Curator, Maritiem Museum van Denemarken