Opdrachtgever
iP2 Entertainment


Project website
natgeoultimateexplorer.com.cn


Realisatie
2020


Locaties
China (Shenyang, Hengqin)
Mexico (Guadalajara, Metepec)
Koeweit


Foto’s
National Geographic

Gebruik nieuwsgierigheid om te leren

Het National Geographic Ultimate Explorer (NGUX) is een interactief themapark waar gezinnen meer leren over de planeet en de kosmos met behulp van virtual reality, videomapping en 4D-effecten. De experience is ontwikkeld voor kinderen van 5 tot 14 jaar en ontworpen om de volgende generatie wetenschappers, ingenieurs, astronauten, biologen, oceanografen en ontdekkingsreizigers te inspireren. Om een echte ontdekkkingsreiziger te worden, reizen kinderen de wereld rond en voeren ze een reeks uitdagende opdrachten uit. Tijdens hun verkenningen communiceren kinderen met dieren, lossen ze puzzels op en overwinnen ze fysieke uitdagingen. Basecamp is de eerste stop in het Ultimate Explorer Centre. Bezoekers maken een persoonlijk profiel aan, hun Field Journal, waarin ze hun voortgang en resultaten kunnen opslaan. Na deze eenmalige registratie gebruiken de bezoekers Basecamp als start van elke opdracht. Ze kunnen inloggen op een van de Field Journal-stations met hun eigen RFID-bandje.

Interactieve zoektochten en thematische missies verbinden een breed scala aan informatie en educatieve verhalen tot waardevolle herinneringen.

In ‘Photo Safari’ testen bezoekers hun fotografische vaardigheden. Gemaakte foto’s worden opgeslagen in hun Field Journal en kunnen online worden gedeeld met vrienden en familie via Digital Souvenirs.

Terug in Basecamp proberen bezoekers enkele van de avontuurlijke outfits die ze hebben verzameld met hun opdrachten, en plannen hun volgende missie op een van de Basecamp-stations.

NGUX - Basecamp National Geographic
NGUX - Basecamp National Geographic
NGUX - Basecamp National Geographic
NGUX - Basecamp National Geographic

Om de voortgang van alle bezoekers op te slaan, geregistreerd op de individuele RFID-polsbandjes, gebruikten we ons eigen softwareplatform Backstage. Hierin wordt alle informatie volgens de privacyregels opgeslagen.

Basecamp is beschikbaar in de nieuwe National Geographic Ultimate Explorer themaparken in China, Mexico en Koeweit.

“Een uitstekende ervaring voor kinderen!”

Carlo Solveram, Tripadvisor review