Opdrachtgever
Maritiem Museum Rotterdam


Project website
www.maritiemmuseum.nl


Realisatie
2016


Partners
Bruns
Kossmann.dejong
Shosho


Awards en nominaties
Bronzen award European Design Awards 2017 (categorie Exhibition Design)
Genomineerd voor de Museums + Heritage Awards 2017 (categorie International)
Winnaar Design Week Awards 2017 (categorie Exhibition Design)
Museum van het Jaar 2018 (Bankgiro Loterij Museumprijs 2018)

Start een uitdagende zoektocht naar energie op zee!

In een tijd waarin volop wordt gediscussieerd over energie in het heden en de toekomst, introduceert de ''Offshore'' experience een unieke zoektocht naar energieproductie op zee. De tentoonstelling neemt de bezoeker mee op een virtueel boorplatform, een 360° projectie van de woeste open zee maakt de ervaring levensecht. Bezoekers worden in een hesje gehesen en krijgen een veiligheidshelm op. Hier ontdekken ze hoe boormeesters, kraanmachinisten, windmolenspecialisten en helikopterpiloten hun uitdagende werk midden op zee moeten uitvoeren.

Het verhaal van de tentoonstelling gaat over de offshore energie sector, een industrie die buiten de spotlights opereert, terwijl het toch een van de meest innovatieve sectoren in Nederland is.

Als bezoekers zijn aangemeld krijgen ze toegang tot negen interactieve opstellingen. Het entreeticket is voorzien van een QR-code, waarmee de bezoeker elke interactive kan starten en zijn resultaten kan opslaan.

Een helikopter moet op het platform landen, hiervoor worden de gebaren van de bezoeker gedetecteerd door een Kinect. Twee armen op voor omhoog, wijzen naar rechts voor rechtsaf, etc. De virtuele helikopter volgt de bewegingen van de bezoeker.

De tentoonstelling gaat over het heden, maar stuurt de bezoeker naar huis met de boodschap van duurzame energie. Bezoekers kunnen stemmen op het beste duurzame idee voor energiewinning op zee. Komt dat van een professionele offshore ingenieur of van een 8-jarige basisschoolleerling?

“Dankzij de ervaring en inzet van Kiss the Frog zijn de spellen doorontwikkeld en gerealiseerd tot een geïntegreerd assessment.”

Rinske Jurgens, senior projectleider Maritiem Museum Rotterdam