Opdrachtgever
Paleis het Loo


Project website
paleishetloo.nl/bezoek/agenda/juniorpaleis


Realisatie
2023


Partners
Annelie Grob
Rutger van Dijk
Planemos
deFine IT
Altios


Foto’s
Paleis het Loo

Spelen en samenwerken

Het Juniorpaleis in Paleis het Loo is een fantasierijke afspiegeling van onze eigen wereld. Hier mogen kinderen doen wat in het historische paleis niet kan. Bezoekers wandelen door de kleurrijke paleisvertrekken, van Bureau Keukenzaken tot Bureau Danszaken. Ze ontmoeten er de Majesteiten en hun personeel. Er zijn vrienden uit andere landen die op bezoek komen. Zoals de koningin met bijenvacht, de koning die van jongens- en meisjeskleding houdt en een vrouwelijke ridder. Het zijn de eregasten. Met de 'Kingsta', een variant op de smartphone, voeren kinderen opdrachten van De Majesteiten en de lakeien uit. Ze organiseren een onvergetelijk feest voor hun gasten uit de hele wereld! En hoe zorgen ze ervoor dat de eregasten zich welkom en belangrijk voelen? Kinderen van 3 - 12 jaar gaan aan de slag met taarten, bloemen en parfumflessen. Deels met échte spullen, en deels in een digitale wereld. Ze leren een dans en eindigen op een groot feest. Kiss the Frog was verantwoordelijk voor het ontwerp en de ontwikkeling van de interactieve spellen. Verder hebben we de overkoepelende Kingsta applicatie ontwikkeld en de illustraties van eregasten verzorgd.

Elke bezoeker ontvangt als gezin of groep een ‘mobiele telefoon’ met daarop de Kingsta applicatie. Dit is het communicatiemiddel voor berichten van de Majesteiten, eregasten en lakeien aan de bezoeker. Ook kunnen bezoekers met dit toestel het spel starten door een station te scannen.

Paleis het Loo - Juniorpaleis

Kiss the Frog heeft in opdracht van Paleis het Loo de illustraties en animaties van de eregasten in het Juniorpaleis verzorgd.

In het spel ‘Bloemverrassing’ maken bezoekers een bloemstuk voor hun eregasten. Fysieke bloemen kunnen gescand worden om digitaal te verwerken in een bloemstuk. Als het stuk klaar is, wordt het weggedragen naar de feestzaal.

Bezoekers worden gevraagd om een taart voor hun eregasten te versieren. Dit kan met hapjes die met een spuitzak kunnen worden gestempeld of met toppings die worden aangeboden op het scherm. Als de bezoeker tevreden is, wordt de taart weggdragen naar de feestzaal.

Na alle opdrachten kleden de kinderen zich feestelijk aan voor het feest. In de feestzaal is het feest in volle gang. Bezoekers ontmoeten hun eigen eregast die ze begroeten met een koninklijke buiging. Samen dansen ze de geleerde koninklijke dansen.

Paleis het Loo - Juniorpaleis

“Hier mag je alles aanraken. Ik vind het wel een tien!”

Annelin (8) en Maxim (9)