Opdrachtgever
Transport Accident Commission
Melbourne Museum


Project website
www.roadtozero.vic.gov.au


Realisatie
2018


Partner
E2
Grumpy Sailor


Foto’s
Benjamin Healley

Road Safety Education Complex

Deze toonaangevende tentoonstelling rond verkeersveiligheid in Australië werkt aan een toekomst waarin op de weg geen levens meer verloren gaan. Het 'Road Safety Education Complex' maakt gebruik van innovatieve interactieve opstellingen om jongeren inzicht te geven in hun kwetsbaarheid op de weg. Welke keuzes moeten ze maken om veilig op de weg te blijven? En hoe zorgen we ervoor dat er geen doden in het verkeer vallen? Kiss the Frog werd gevraagd om deel te nemen aan de strategische planningsfase van het project. We werkten voor het concept & ontwerp samen met het educatieteam van het museum, de inhoudelijk experts van het 'Transport Accident Commission', en de tentoonstellingsontwerpers van E2.

Geopend in 2018 is dit het eerste centrum in zijn eigen soort: een voor studenten zeer aantrekkelijke, interactieve tentoonstelling waar jongeren leren over verkeersveiligheid, zonder dat het belerend wordt.

In het uiteindelijke ontwerp gebruiken studenten een RFID-polsbandje om toegang te krijgen tot persoonlijke content op diverse punten in de tentoonstelling.

Verkeersveiligheid is dankzij innovatie de afgelopen decennia veel verbeterd en hedendaagse auto’s en wegen zijn vele malen veiliger dan voorheen. Deze virtual reality-beleving toont veiligheidsverbeteringen die in de loop der tijd zijn gemaakt, vanaf het ontwerp van de eerste auto tot nu.

Een van de interactives toont vijf belangrijke veiligheidsinstructies die ongevallen kunnen voorkomen en de inzittenden van voertuigen beschermen via een 3D projectie op een modelauto.

“We weten dat jonge mensen het beste leren wanneer materiaal op een interactieve en boeiende manier wordt gepresenteerd.”

Luke Donnellan, Australische 'Minister for Roads and Road Safety'