Opdrachtgever
iP2 Entertainment


Project website
natgeoultimatexplorer.com.cn


Realisatie
2020


Locatie’s
Mexico, Guadalajara
Verenigde Arabische Emiraten, Abu Dhabi


Foto’s
National Geographic

Robotics Lab

Het National Geographic Ultimate Explorer (NGUX) is een interactief themapark waar gezinnen de planeet kunnen verkennen met behulp van interactieve belevingen. Het themapark is ontwikkeld voor kinderen van 5 tot 14 jaar en ontworpen om de volgende generatie wetenschappers, ingenieurs, astronauten, biologen, oceanografen en ontdekkingsreizigers te inspireren. Kiss the Frog werkte mee aan het ontwerp en was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de nieuwe 'Robotics Lab'-attractie, waarin kinderen een spannende missie op Mars uitvoeren. In dit spel verkennen echte robots de planeet Mars om delfstoffen te verzamelen en gegevens terug te sturen naar de aarde. Het oppervlak van Mars wordt op een tafel geprojecteerd. Vier touch-consoles rond de arena sturen commando's aan de robots die door de bezoeker zelf zijn geprogrammeerd. De geprojecteerde wereld krijgt input van een motion tracking systeem en weet daardoor waar alle robots zijn. De wereld reageert op waar de robots door de bezoekers heen worden gestuurd en op de taken die ze moeten uitvoeren.

Spelers programmeren door instructies achter elkaar te slepen. Robots voeren deze commando’s uit en rijden rond in de geprojecteerde wereld. De combinatie van Martiaanse stormen en beperkte tijd zet de spelers onder druk.

De fysieke robots hebben geprojecteerde elementen om zich heen die de spelers helpen met het instellen van een reeks instructies en opdrachten. Spelers programmeren de robot en zien het pad dat zij voor ze uitstippelen.

Het gameplay-concept en -thema werd samen met de klant gevormd en verfijnd. Door het gebruik van prototypes konden de opstellingen al in een vroeg stadium met kinderen worden getest.

Robotics Lab National Geographic
Robotics Lab National Geographic
Robotics Lab National Geographic
Robotics Lab National Geographic

Robotics Lab wordt later dit jaar geopend in verschillende National Geographic Ultimate Explorer-parken verspreid over de wereld.

“Nat Geo Ultimate Explorer is een geweldig interactief park en kinderen kunnen er veel leren!”

Adriana, Tripadvisor review