Opdrachtgever
Sheikh Abdullah Al Salem Cultural Centre


Project website
www.ascckw.com


Realisatie
2018


Partners
Bruns
Centre Screen

Een van de grootste musea ter wereld

Het Sheikh Abdullah Al Salem Cultural Centre is een van de grootste culturele complexen van de wereld. Dit culturele district is een ode aan de culturele en wetenschappelijke ontdekkingen die ooit door de mens zijn gedaan. Het cultureel centrum bestaat uit vijf musea over Geschiedenis, Wetenschap, Beeldende Kunst, Islamitisch Erfgoed en Ruimtevaart. Kiss the Frog was verantwoordelijk voor 33 interactieve opstellingen. De interactives staan verdeeld over de galerijen over het Menselijk Lichaam & Geest, Transport, Gezondheid & Welzijn, Technologie en Robots. De interactives variëren van grote touch-tafel exhibits tot geïntegreerde interactives die communiceren met model racewagens, printers, camera's en RFID tokens.

Ontmoet Alan! Hij is onze menselijke robot. Hij leert bezoekers over robotica-inspanningen om robots menselijker te maken. Alan is in staat om objecten te herkennen, als mens te reageren en verhalen over de objecten te vertellen.

Bezoekers programmeren een robotarm en leren dat deze erg snel beweegt. Met precies de juiste commando’s kan de robotarm een eenvoudige taak uitvoeren. Het is aan de bezoekers om de robot te programmeren.

In deze interactieve opstelling kunnen bezoekers rennen tegen Usain Bolt. Met een RFID kaart leggen ze hun persoonlijke tijd vast welke daarna is te zien op een groot scorebord.

Een internationaal museum zoals dit kan niet opereren zonder controle over zijn eigen content en de content van zijn bezoekers. Ons content management systeem (CMS) genaamd Backstage Content geeft controle over de uitingen in zowel Arabisch als Engels, voor tekst, afbeeldingen, video’s en audio opnames.

Deze interactieve opstelling biedt bezoekers een hands-on vliegbeleving, zonder uit een vliegtuig te hoeven springen!

In dit spel ontwerpen twee spelers aan de hand van vier criteria (vorm, spoilers, hoogte, materiaal) een auto die zo aerodynamisch mogelijk is. Vervolgens begint de race en maakt een fysieke racebaan duidelijk welke auto het snelste is.

Bezoekers registreren zich met een persoonlijke RFID kaart bij de interactives. De behaalde scores en voortgang worden opgeslagen en kunnen worden ingezien en gedeeld, vanaf het moment dat ze zijn gemaakt. Foto’s: David Copeman.

“Prachtig museum met interactieve opstellingen en games. Een must-see in Koeweit.”

Jassem, Tripadvisor review