Opdrachtgever
Science Museum London


Project website
Engineer Your Future
Superbugs


Realisatie
Engineer your future: December 2014
Superbugs fight our lives: November 2017


Partner
KCA London

Het best bezochte wetenschaps- en technologiemuseum in Europa

Het Science Museum in Londen is wereldwijd bekend om zijn historische collecties en inspirerende interactives. Het museum trekt jaarlijks bijna 3 miljoen bezoekers en is daarmee het grootste in zijn soort. Kiss the Frog heeft al verschillende interactives voor het museum ontworpen en ontwikkeld, waaronder interactieve opstellingen voor de tentoonstellingen 'Engineer your Future' en 'Superbugs fight our lives'.

Ingenieurs gaan bij een nieuw project niet zomaar aan de slag; om een complex nieuw systeem te plannen en dit te testen is een scherp brein de eerste vereiste! Dit is de boodschap van de drie grote multiplayer projecties die zijn gemaakt voor de tentoonstelling Engineer Your Future in het Science Museum.

In een verslavend spel beramen bezoekers een treinnetwerk, een elektriciteitsnet en een bagage afhandelingssysteem om deze vervolgens te testen.

De tentoonstelling is immens populair en trok meer dan 500.000 bezoekers in het eerste jaar na opening.

De ”Superbugs” tentoonstelling kaart het werelwijde probleem van antibioticaresistentie aan. Kiss the Frog heeft met het ontwerp en de ontwikkeling van de ”Petri Dish” interactive en ”Macro” game aan de tentoonstelling bijgedragen.

Op een digitale petrischaal kan worden ingezoomd op het effect van antibiotica op bacteriën. De bezoeker strijkt bacteriën uit over het schaaltje, plaatst antibiotica en kan in- en uitzoomen en leert zo meer over het ontstaan en de verspreiding van antibiotica resistentie.

“Prachtig museum met heel veel te zien en doen.”

Joost Valk, bezoekersbeoordeling Tripadvisor