Opdrachtgever
The DoSeum


Locatie 
San Antonio, Verenigde Staten van Amerika


Project website
doseum.org


Realisatie
2020

Word een Ultra Master Spy

Kinderen kraken codes, bouwen schuilplaatsen, wisselen geheime berichten uit en kruipen door openingen om wiskundige missies te voltooien. Zo worden ze opgeleid tot échte Master Spy Academy-agenten. Nieuwe rekruten krijgen een Spy Horloge en moeten vijf missies voltooien om toegang te krijgen tot het Spy-hoofdkantoor. Als ze volwaardige agenten zijn, kunnen ze een nieuwe identiteitskaart printen en badges verdienen. Alles met het uiteindelijke doel om de Spy Hall of Fame te betreden! Kiss the Frog leverde de interactieve back- en front-end software voor een technologische upgrade van de Spy Maker-tentoonstelling. De update omvatte conceptverfijning en co-design met The DoSeum. Onze bijdrage omvatte ook het UX-, interface- en visueel ontwerp, animatieproductie, softwareontwikkeling en installatie op locatie - inclusief configuratie en integratie met de hardware.

Bezoekers starten de Spy Game met een korte, geanimeerde introductie en krijgen op basis van drie gekozen interesses hun Spy-specialisatie toegewezen. Elk scherm geeft uitleg over de tentoonstelling en helpt hen de vragen te beantwoorden.

Eenmaal in het Spy-hoofdkantoor maken bezoekers een Spy Profile aan met hun naam, Spy-naam, e-mailadres en profielfoto. Ze krijgen de opdracht om hun Spy Horloge te scannen waarop hun voortgang wordt opgeslagen. Om elk Spy Horloge te volgen en persoonlijke voortgang en resultaten op te slaan, gebruikten we ons eigen softwareplatform Backstage.

Bezoekers maken een persoonlijke foto voor hun Spy Profile met behulp van gezichtsherkenningstechnologie. Ze zien hun gezicht en kunnen hun eigen vermomming kiezen: op hun hoofd (hoed, vliegende drone, pruik of pet), rond de ogen (zonnebril of monocle) en op hun gezicht (baard of camouflage).

Een van de technische uitdagingen was de integratie van RFID-scanners, die de Spy Horloges scannen en koppelen aan de Spy-profielen. Met hun Spy Horloge kunnen bezoekers hun voortgang volgen en de missies opslaan die ze hebben opgelost.

“Wonderful children’s museum. So many activities. Kids really enjoyed spy area. Stayed till closing.”

Visitor, Tripadvisor review