Opdrachtgever
Buffalo AKG Art Museum


Project website
buffaloakg.org/learn-create/creative-commons


Realisatie
2023


Partners
Quarterre
Electrosonic
Hadley Exhibits
LEGO Foundation

Leren & creëren

Creative Commons is een publieke ruimte van het Buffalo AKG Art Museum in de Verenigde Staten, waar bezoekers kunst en creativiteit kunnen onderzoeken op een speelse manier. Kiss the Frog heeft voor deze ruimte twee opstellingen ontworpen en ontwikkeld. De eerste opstelling is 'Draw with a Partner', waar twee bezoekers samen een schilderij tekenen, elk op hun eigen doek. De laatste honderd gemaakte kunstwerken worden getoond op een derde scherm aan de muur. De tweede opstelling is 'Create, Scan & Show', waar bezoekers hun LEGO-creaties tot leven zien komen op een grote digitale galerie wand. Bezoekers beginnen met het bouwen van een LEGO-creatie, fotograferen hun LEGO-creatie in een speciale vitrine en passen een van de kunstfilters toe op de foto. De foto wordt getoond op de grote digitale galerie wand en gematcht met andere kunstwerken uit het museum. Bezoekers kunnen een digitale kopie van hun kunstwerk en een foto van hun creatie downloaden met een QR-code. Deze digitale souvenirs kunnen online worden gedeeld met vrienden en familie

In de opstelling ‘Draw with a Partner’, tekenen twee bezoekers tegelijk samen een schilderij, elk op hun eigen digitale doek. De kunstwerken kunnen met een QR code worden opgeslagen en gedeeld via social media.

In ‘Create, Scan & Show’, zien bezoekers hun LEGO-creaties tot leven komen. Een zelfgemaakte kunstzinnige foto van hun LEGO-creatie wordt getoond op de grote digitale galerie wand en gematcht met andere kunstwerken uit het museum.

Buffalo AKG Art Museum
Buffalo AKG Art Museum

Het museum wil kunst toegankelijk maken voor iedereen. Plezier en leren door te doen, staan hierbij centraal. Het speelse uiterlijk van de ruimte en de spellen heten iedereen welkom, ongeacht leeftijd, achtergrond of ervaring met kunst.