Opdrachtgever
BAM Homestudios


Project website
www.homestudios.nl


Realisatie
2018


Partners
DST – het experience bureau
Jungleminds

Complete woonervaring

BAM Homestudios is een experience center waar toekomstige bewoners hun huis persoonlijk kunnen samenstellen. Voor dit unieke concept van bouwgroep BAM heeft Kiss the Frog verschillende interactives ontwikkeld. Homestudios bevat hands-on opstellingen over vloeren, muren, tegels, toiletten en verlichting, 21 creatieve studio's voor productieve gesprekken tussen bewoners en Homestudios specialisten, en een op ware grootte gebaseerde 3D studio. Het resultaat van de Homestudios is te zien in de 3D studio. Daarin wordt eerst een persoonlijke introshow op de grond en wanden geprojecteerd. De show eindigt met het verschijnen van de plattegrond op ware grootte van het toekomstige huis. De bezoeker kan hier doorheen lopen en via de tablet de tijdens de woonreis verzamelde stalen van bijvoorbeeld wanden en vloeren in de ruimte projecteren. Daarnaast kan via een andere tablet de badkamer of toilet in augmented reality getoond worden.

Van de creatiestudio zijn er maar liefst 21 gemaakt. In deze ruimte kan de bezoeker met een adviseur aan tafel om zaken te bespreken. In de tafel zit een groot touchscreen verwerkt waarop de bezoeker met de adviseur de persoonlijke keuzes in ‘mijn omgeving’ kan bekijken en bedienen.

Aan de hand van een aantal criteria vinden toekomstige bewoners uit welke kookplaat, tegel, spiegel of toilet het beste bij de wensen van de bezoekers past.

In het uitbouwtheater ziet de bezoeker met een schuivende wand het effect van een uitbouw op de ruimte en het uitzicht door middel van projectie.

“Bij Homestudios krijgen bewoners een experience die is toegespitst op hun persoonlijke situatie en wensen.”

Mario Broos, directeur BAM Bouw en Vastgoed Nederland