Opdrachtgever
Experimentarium


Project website
experimentarium.dk


Realisatie
2023


Partner
Marengdeluxe


Foto’s
Camilla Vodstrup Øverup – Anders Bruun

Hoe ver ben je bereid te gaan?

De tentoonstelling 'Future Human' in Experimentarium in Denemarken brengt bezoekers naar een nabije toekomst. Ze kunnen experimenteren met zes opkomende technologieën die beloven hun leven te veranderen. De vraag is: Hoe ver zullen ze gaan? Zes technologieën die naar verwachting een aanzienlijke invloed zullen hebben op ons leven in de komende 10-15 jaar. Bezoekers kunnen experimenteren en leren over: klonen, hersenimplantaten, genetische manipulatie, deepfake, sentimentanalyse en cosmetische chirurgie. Nieuwe technologie brengt nieuwe mogelijkheden met zich mee en roept ook ethische overwegingen op. In de tentoonstelling krijgen bezoekers inzicht in spannende nieuwe technologieën, terwijl ze worden uitgedaagd om na te denken over waar hun persoonlijke grenzen liggen.

Zet je brein onder stroom: Bezoekers proberen 3 verschillende patiënten te behandelen door zeer precies een hersenimplantaat te plaatsen. Maar kijk uit, één foutje en de patiënt overleeft het niet.

Experimentarium
Experimentarium

Knip een nieuw hart: Bezoekers proberen het hart van een varken genetisch te modificeren om al het varkens-DNA te verwijderen dat hun lichaam niet kan verdragen. Hoe voelen ze zich over het hebben van iets van een dier in hun lichaam?

Experimentarium
Experimentarium

Verfraai je leven: Bezoekers proberen foto’s met deepfake-technologie te manipuleren voor social media om er cool uit te zien.

Verbeter je uiterlijk: Bezoekers experimenteren met hun uiterlijk op de interactieve operatietafel. Ze overwegen of cosmetische technologie echt de weg vooruit is voordat ze het repareren met implantaten, sprays, Botox of lasers.

Experimentarium
Experimentarium
Experimentarium

Kloon je huisdier: Bezoekers ervaren hoeveel klonen van een hond ze kunnen maken voordat de tijd om is en overwegen of het vermijden van verdriet de moeite waard is.

Monitor je liefde: In de datingsalon kan een computer onthullen wat bezoekers en hun date voor elkaar voelen, en ondertussen kunnen ze overwegen of de onzekerheid het beste kan worden weggenomen of gewoon een natuurlijk onderdeel is van verliefd worden.

Experimentarium
Experimentarium
Experimentarium
Experimentarium

“As always, Kiss the Frog has a sure technical hand, so software works - not only in theory - but works in practice when the guests are in the exhibition.”

Mai Murmann, Project manager and exhibition developer