Opdrachtgever
Siemens


Project website
new.siemens.com/expo-2020-dubai


Realisatie
2021


Partner
One Small Pixel

Siemens Customer Experience Center op Expo 2020 Dubai

Kiss the Frog heeft voor het Siemens Bezoekerscentrum (“The Blueprint”) op de Expo 2020 Dubai een tweetal opstellingen ontwikkeld. De opdracht bestond uit het ontwerp van de gebruikersinterface, de ontwikkeling van front- en back-end software en de integratie met hardware op locatie. Verder waren we verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een Content Management Systeem, de koppeling van de opstellingen met show control software en de ontwikkeling van een tablet applicatie om bezoekersessies te managen (en bepaalde presentaties te kunnen activeren). De eerste opstelling bestaat uit een panoramische projectie van muur tot muur waarin ‘particles’ bewegen. Boven de projectie hangen vijf Kinects die bezoekers detecteren via op de vloer aangegeven hotspots. Zodra er een bezoeker wordt gedetecteerd verschijnt er voor hem een van de Internet of Things-video's welke meer uitleg geeft over relevante Siemens onderwerpen. Op specifieke tijdstippen is er volledige overname van de projectie door een algemene Siemens-video. De tweede opstelling bestaat uit een viertal stations met daarin Leap Motion technologie. Op basis van handgebaren van de bezoekers kunnen verschillende presentaties worden geselecteerd en bediend. De presentaties bevatten 3D-modellen met meer informatie over Siemens.

The Blueprint: Een Customer Experience Center in het centrum van Expo 2020 Dubai. Het nodigt bezoekers uit om de blauwdruk van Siemens voor toekomstige steden en een veerkrachtigere wereld te verkennen.

De interactieve ruimte bevat een ruimtevullende projectie waarbij ‘particles’ door de ruimte bewegen. Zodra de bezoeker wordt gedetecteerd door de body tracking camera, veranderen de ‘particles’ in een object. Dit object vertelt een kort, geanimeerd verhaal.

Via het controlepaneel voor het presentatiescherm hebben bezoekers toegang tot de content. Alle content wordt bestuurd door handgebaren. Het hoofdmenu toont een overzicht van alle beschikbare presentaties, door middel van swipes en selectiegebaren kan een presentatie worden geselecteerd en afgespeeld.

Kiss the Frog ontwikkelde een content management systeem voor Siemens om zelf content in de experience toe te voegen, aan te passen of te verwijderen. Er is een extra applicatie ontwikkeld om verschillende sessies aan te sturen en te beheren. Specifieke content kan vooraf worden opgezet om aan specifieke doelgroepen te demonstreren.