Opdrachtgever
Vrak – Museum of Wrecks


Project website
vrak.se


Realisatie
2021


Partners
Bruns
Ata Tech
Expology

Ontdek de Baltische Zee

Vrak - Museum of Wrecks is een nieuw museum in Stockholm. Kiss the Frog heeft vijf uiteenlopende interactieve opstellingen ontworpen en ontwikkeld. De opstellingen laten bezoekers kennismaken met maritieme archeologie en laten zien hoe nieuwe kennis wordt verkregen. Drie van de vijf exhibits maken deel uit van ‘The Assignment’ waarbij bezoekers de rol aannemen van maritiem archeoloog en met behulp van collega’s uit het veld het verhaal achter het wrak de Anna Maria ontrafelen. Eerst duiken de bezoekers in een VR-experience naar een scheepswrak. Ten tweede analyseren ze de objecten die tijdens de duik zijn gevonden en ten derde kijken ze in een virtueel historisch archief om het verhaal te achterhalen en te ontdekken waarom het schip is gezonken. Verder heeft Kiss the Frog een informatieve opstelling over acht verschillende scheepstypes ontwikkeld en kan de bezoeker een digitaal patroon over een peddel en water laten verspreiden in de interactieve projectie 'Ornamentation'.

Het bezoek start met een Virtual Reality (VR) beleving waarbij je als professionele duiker een scheepswrak verkent.

Vrak Museum of Wrecks
Vrak Museum of Wrecks

Na de VR experience analyseren bezoekers de objecten die tijdens de duik zijn gevonden. Verder duiken ze een virtueel historisch archief in om het verhaal te achterhalen en te ontdekken waarom het schip is gezonken.

Vrak Museum of Wrecks

De vierde opstelling toont en vertelt over verschillende scheepstypes. Van elke scheepstype is een 3D-model zichtbaar met specifieke onderdelen uitgelicht. Bezoekers kunnen het model ronddraaien en meer informatie over het desbetreffende type lezen.

Tot slot bedienen bezoekers een interactieve projectie. Met een kwast selecteren en plaatsten ze een patroon op een fysieke peddel waarna deze zich verspreid over het blad van de peddel en het water.

"It was a pleasure working with you and I hope we will get a chance to work together again soon.”

Andreas Braula, Tentoonstellingsontwerper, Expology