Opdrachtgever
We The Curious


Project website
wethecurious.org/projectwhatif


Realisatie
2021


Partners
Bruns
Kossmandejong
Ata Tech


Fotografie 
Lisa Whiting

Project What If

Project What If is de nieuwe permanente tentoonstelling in We The Curious in Bristol. Het is het eerste wetenschapsmuseum waar je met meer vragen dan antwoorden naar huis gaat. En dat is precies het punt, want de basis van alle wetenschap ligt in... nieuwsgierigheid. Het project is gebaseerd op 10.000 vragen verzameld van bewoners in Bristol. Uit al deze vragen zijn er zeven geselecteerd die centraal staan in de tentoonstelling. Vragen over thema's als: geluk, het heelal, onzichtbaarheid, ontdekking, je ziel, ziekte en tijd. In een van de opstellingen leg je je hand neer in het beeld en zie hoe we uitzoomen tot aan het heelal, om dan weer terug in te zoomen tot op het niveau van de bloedcellen in je hand. Een opstelling die je laat nadenken over je rol in dit universum. Voor deze tentoonstelling heeft Kiss the Frog in samenwerking met Bruns meerdere opstellingen ontwikkeld.

Middels een groot scherm dat fungeert als een soort spiegel worden bezoekers gevraagd of zij denken dat ze een ziel hebben en zo ja waar die ziel zich dan in het lichaam bevindt. Via Kinect-cameratechnologie kunnen bezoekers de ziel plaatsen in een avatar op het scherm. Hierna is te zien hoe andere bezoekers dit hebben gedaan.

We The Curious
We The Curious
We The Curious
We The Curious

Een eenvoudige opstelling met een grote impact. Door op het scherm een kleur te selecteren in de interactieve kleurencirkel, verandert de hele ruimte mee in die kleur. Ervaar hoe kleur je stemming en gevoel be√Įnvloedt.

We The Curious
We The Curious